Magyarország kúl

Augusztus 16-én Padödő nagykoncert

Augusztus 16-án Padödő nagykoncert.

A Padödő eredetileg páros táncot jelent, de az átlag magyarnak előbb jut róla eszébe a a Lang Györgyi-Falusi Mariann páros. Majd 30 éve dalolnak együtt, és idén is megrendezik a már sok éves hagyománynak számító augusztusi Padödő koncertet“Sokan azt hiszik, hogy mi már nem is élünk, mert nem vagyunk a tévében. De hát MÉG MINDIG ÉLÜNK (már amennyiben ezt életnek lehet nevezni)” – írják az esemény Facebook oldalán a koncert címére utalva.

Falusi Mariann és Lang Györgyi 1985-ben A rémségek kicsiny boltja című musicalben szerepeltek együtt és nagyon összebarátkoztak. Később Révész Sándor mögött vokáloztak, akkor jött a közös együttes ötlete. 1989-ben megalakult a Padödő.

Az első nagy siker a Bye-bye Szása, ennek szövegéről úgy tűnt, hogy politikai mondanivalóval bír, de nem. A Bye-bye mögé véletlen került a Szása.

 

Fáj a fejem című dalukat Lang Györgyi több napig tartó, erős fejfájása ihlette.

 

Lang Györgyi és Kulka János gyerekkoruktól ismerték egymást, de akkor kifejezetten rosszban voltak. A főiskola elején összebarátkoztak, majd 5 évig együtt voltak, de a szerelem véget ért.

 

Több szakítás témájú dal is született, hiszen ez mindenkit érint és erős érzelmeket vált ki. De persze a Padödő ennek is a vidám oldalát fogta meg.

 

Van még ez is: nyár, szabadság, boldogság.

 

+1: Szocio:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top