Magyarország kúl

Ezek az ország legjobb cukormentes tortái

Ezek lettek évről évre az ország legjobb cukormentes tortái.

Az ország tortája mintájára 2012 óta az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete együtt írja ki, a Magyarország Cukormentes Tortája pályázatot.

A címért induló versenyzőknek fehér liszt, hozzáadott cukor, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül kell elkészíteniük tortájukat. A cél a figyelem felhívása az egészséges életmód fontosságára és a cukormentes receptek elterjesztése a cukrászatban (a verseny után közzé is teszik a nyertes torta receptjét).

2017

Pöttyös Panni

Varga Margit – Zazzi cukrászda, Budapest

Üde, savanykás málnamousse édes szilvaréteggel mindez mákos piskótával megbolondítva. Könnyedség, harmónia és elegancia.

2016

Áfonya hercegnő tortája

Pechtol Zsolt – Tortavár cukrászda, Budapest

Az elegáns, valóban hercegnőkhöz illő tortában minden íz külön-külön érvényesül, az áfonya, a szeder és a ribizli is. De nem csak a gyümölcsök, hanem a mandula és a joghurt is rengeteget hozzáad az ízvilághoz.

Fotó: Zsolnay Kávéház

2015

Barackos buboréktorta

Vaslóczki Orsolya – Horváth cukrászda, Budapest

A különleges és látványos tortában a sárgabarack karakteres íze keveredik a diókrémmel, finom piskótalapon, egy kis keserű csokoládéval.

2014

Csokis kaland

Nándori László – Nándori cukrászda, Budapest

Cukormentes csokicsoda meggy öntettel, egy kis mandulával és marcipánnal. Az ízek remekül harmonizálnak.

2013

Ribizlihabos-almás réteges

Nándori László – Nándori cukrászda, Budapest

A 2013-mas győztes gyümölcsös, habos, pikáns torta lett. Igazi rózsaszín csajos külsővel, sok-sok réteggel és kevés kalóriával.

2012

Almatorta egressel

Zila László – Zila Kávéház, Budapest

Az ország tortájához hasonlóan, az ország első cukormentes tortáját is Zila László álmodta meg. Zabpelyhes-diós-almás tészta, különleges egrespürével. Nem mindennapi ízkavalkád.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top