Magyarország kúl

Pink látványos show-jával indul a Sziget mínusz egyedik napja

Indul a 2017-es Sziget, az egy hét együttlét ezúttal Pink fellépésével kezdődik. Az extravagáns énekesnő pedig mindig készül valami hajmeresztő akrobatikus mutatvánnyal. Pár éve le is zuhant a színpadról, amikor egy karikában ülve próbálták kilőni a közönség fölé. Úgy tudjuk, most is valami hasonlóra készül. De nézzük, mi lesz még a nyitónapon!

16:30-kor lép a Petőfi Rádió színpadára a Nagy-szín-pad 2017 verseny jelöltje, a Jónás Vera Experiment. A fiatal énekesnő a hazai könnyűzene igazi színfoltja, zenéje annyira személyes hangvételű, hogy a koncert első percétől az utolsóig rabul ejti közönségét. Jónás Vera igazi hősnő, aki egy szál gitárral is képes elvarázsolni.

Őt követi a szintén magyar The Biebers, Puskás Peti 80-as évek zenéjét megidéző szexi és energikus pop csapata. Egy kis diszkó igényesen dizájnolt elektronikával és jól eltalált dalszövegekkel, na meg az ország egyik legkülönlegesebb hangjával.

Barátok és zenésztársak emlékeznek meg a tavaly elhunyt Somló Tamásról, a magyar könnyűzene egyik nagy legendájáról. A Somló Cirqsz elnevezésű koncerten olyan előadók lépnek majd fel, mint Tóth Vera és Tóth Gabi, Geszti Péter, Bródy János, Charlie, Gerendás Pétert, de feltűnik majd Roy és Ádám is, és persze sok más zenésztársa. A koncert 23:00-kor kezdődik a Magic Mirror sátorban.

19:30-kor lép fel a Nagyszínpadon a kanadai punk-rock kvartett, a Billy Talent. 7 éve jártak itt már nálunk, egy emlékezetes Sziget fellépéssel. Azóta két új lemezük is megjelent, a Dead Silence és az Afraid of Heights. Az utóbbi címadó dala pedig heteken át ostromolta az amerikai zenei listákat.

Őt követi az est fénypontja, egy igazi popdíva, Pink. Úgy tűnik igazán látványos showra készülhetünk, ugyanis a hírek szerint ismét komoly akrobatikus mutatványokat fog bemutatni. Pinkről azért érdemes megjegyezni, hogy nem az a klasszikus pop előadó. Maximálisan odateszi magát mind zeneileg és előadásmódban is. Pár éve meg is sérült, amikor lezuhant a színpadról egy gigantikus csúzlit használva. A minap látott napvilágot Siával közös daluk, a Waterfall, ami 16 millió megtekintésnél jár.

Mielőtt elindulsz a bulira, teszteld tudásodat és töltsd ki kvízünket az idén 25 éves Sziget Fesztiválról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top