Magyarország kúl

Ismét mozizhatunk a Szigeten!

Klassz magyar filmekkel készül a Szigetre a Filmalap, légkondis sátrukban új magyar mozikat is vetítenek, de zongorával kísért nagyszerű némafilmekre is lazulhatunk a fesztiválon. Ha lemaradtál volna az utóbbi egy év nagy filmes sikereiről vagy Jászai Mari vásznon nyújtott alakításáról, akkor mindenképp keresd fel a #CinemaHungary sátrát!

A legnagyobb magyar mozisikerekkel és a nemzetközi filmfesztiválok hazai kedvenceivel, pattogatott kukoricával, légkondicionált teremmel és idén először igazi klasszikusokkal, valamint élőzenével kísért némafilmekkel is várja a Filmalap a Sziget fesztivál közönségét a #CinemaHungary – #MoziASzigeten vetítősátorban.

Az előző évek teltházas előadásain felbuzdulva a Filmalap idén rekordszámú magyar alkotást vetít, amelyeket angol felirattal is ellátnak. Látható lesz többek között a Berlinale Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film, a Kincsem, az 1945 és a Brazilok című vígjáték is.

Idén először a Filmarchívum kincseiből is mutatnak be válogatást: többek között levetítik a felújított és digitalizált Körhintát, a Kopaszkutya című filmszatírát, a Moszkva teret, de megnézhetik az érdeklődők az egyik legnépszerűbb magyar rajzfilmet, a Macskafogót is.

Az idei év újdonságaként a Papageno színpad Cineconcert sorozatában Darvas Ferenc élő zongorakíséretével három magyar némafilm is műsoron lesz: láthatjuk Jászai Mari egyetlen fennmaradt filmjét, az Oscar-díjas Kertész Mihály rendezésében 1914-ben készült A toloncot, Janovics Jenő Az utolsó éjszaka című 1917-es alkotását és Korda Sándor Az Aranyember című klasszikusát 1918-ból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top