Magyarország kúl

Hatalmasat pancsolnak a gyerekek a Nyolckerben

Hőségriadóban, borzasztó kánikulában, a szünidő derekán kevés jobb ötlet van annál, mint beüzemelni a felfújható medencéket. Nyári képek egy nyolcadik kerületi ház gangjáról.

Az MTI fotósa bejutott egy nyolcadik kerületi bérház belső udvarába, ahol éppen használatba vették a ház vakációzó gyerekei a felfújható medencéket. Mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat az összes megyére első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adott ki a hőség miatt, Budapest belterületein pedig 38-40 fok körül izzik a levegő, így – jobb híján – a lehető legjobb ötletnek tűnik a gangon pancsolás. De beszéljenek Balogh Zoltán fotói helyettünk:

A hatalmas kánikulában még a melegrekord is megdőlt augusztus 2-án a fővárosban: mostanáig ezen a napon a minimum hőmérséklet budapesti rekordja 24 Celsius-fok volt, amelyet 1948-ban mértek a Gellérthegyen. Szerda hajnalban azonban ennél is melegebb volt a hajnal a János-hegy völgyi részén, ahol mindössze 24,3 fokig bírt lehűlni a levegő.

Az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára a nagy hőségben arra hívja fel a figyelmet, hogy folyamatosan pótoljuk a folyadékot és próbáljuk hűteni magunkat. Szentes Tamás szerint a rendszeres zuhanyozás, mosdás, lehetőség szerint fürdés segítheti a testhőmérséklet megfelelő csökkentését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top