Magyarország kúl

Szeptember 9-én mindenki gyanús, aki fehér abroszt tart magánál

Budapesten ismét megrendezik az egyik legtitokzatosabb és legelegánsabb vacsorát szeptember elején. A Diner En Blanc tavaly a Magyar Tudományos Akadémia előtt volt, az ideinek a helyszíne majd csak az utolsó napon fog kiderülni.

Megvan az időpontja a Budapestre tervezett, második fehérabroszos, titkos vacsorának. A Diner En Blanc-ot tavaly rendezték meg először a magyar fővárosban, akkor a talpig fehérbe öltözött vacsoravendégek a Magyar Tudományos Akadémia előtt állították fel asztalaikat és terítettek meg.

Mivel a fehér dress code mellett az esemény másik fontos eleme, hogy szupertitkos, így csak a vacsora időpontja van meg (szeptember 9.), a helyszínét az utolsó pillanatig nem árulják el.

A falatozós flashmobról azt érdemes tudni, hogy egy 30 évvel ezelőtti születésnapi összejövetelből nőtte ki magát, amelyet a Párizsban élő Francois Pasquier szervezett a barátainak. A Fehér Vacsorát eddig 70 világvárosban szervezték meg, a vendégek kizárólag meghívásos alapon vehetnek részt rajta. Fontos, hogy az idei budapesti rendezvényt enyhe eső esetén is megtartják, és nemcsak a ruháknak, de a terítőnek, az asztaloknak és a terítékeknek is kizárólag fehérnek szabad lenniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top