nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Bérelj a Balcsin hajót kapitánnyal vagy anélkül!

Bérelj a Balcsin hajót kapitánnyal vagy anélkül!

Ha kifizetjük a százezres nagyságrendben mozgó kauciót és biztosítási díjat, akkor napi pár tízezer forintért már bérelhetünk hajót a Balatonon. Hála egy magyar startupnak, a Boatlynak, nem kell ahhoz jogsi sem, hogy pár napig a Balcsin kedvünkre vitorlázhassunk.
magyarorszagkul
f Ajánlom

A vitorlások Uberjeként hivatkozik a Forbes a cikkében a Boatly nevű magyar startupra. A vállalkozás lényege ugyanis, hogy ha kedvünk támadna a Balatonon vitorlázni, és nem sajnáljuk a hajókázásra a pénzt, akkor az itthon méltatlanul elgáncsolt Uberhez hasonlóan, bármikor tudjunk vitorlást rendelni a legközelebbi kikötőből.

Az online platformon keresztül magánszemélyek vagy cégek is bérbe adhatják hajóikat, kapitánnyal együtt vagy anélkül – így a hajótulajdonosok pénzt kereshetnek akkor is,  amikor éppen nem használják hajóikat – írja a lap. Az üzleti modell is hasonló az Uberhez: mivel egy hajó alapvetően drága, a fenntartása sem olcsó, és az esetek nagy részében nincs rendesen kihasználva, a tulajdonosoknak megérheti azt bérbe adni. A bérlők is jól járnak, hiszen gyorsan és egyszerűen tudnak hajót bérelni.

20-90 ezer forint közötti napidíjjal már bérelhetünk hajót, de erre még rárakódik a biztosítási díj és a kétszázezer forint körül mozgó kaució is. Jelenleg hét hajó közül lehet választani az oldalon, de a szám a tervek szerint folyamatosan bővülni fog, a Boatly célja ötven hajót tudni a platform flottájában. Pillanatnyilag Balatonfenyves, Alsóörs és Fonyód kikötőjében áll olyan hajó, amit már bérelhetünk.

Az NLCafé keresi az Év Női Startupperét!
3 erős nő, 3 szuper ötlet, 3 vállalkozás! Téged ki inspirál a legjobban?

SZAVAZOK!

Megosztás Facebookon