nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Idén is rekord lehet a balatoni kompok forgalmában

Idén is rekord lehet a balatoni kompok forgalmában

Jóval hamarabb köszöntötték ebben az évben a félmilliomodik utast, és a tavalyihoz hasonlóan jó évre számítanak.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Dinamikusabban nőtt az idei évben a Balatoni Hajózási Zrt. kompjáratainak forgalma, mint 2016-ban. Ez abból is látszik, hogy már július végén köszöntötte a társaság félmilliomodik utasát. Tavaly erre csak augusztus közepén került sor.

A szerencsés utas kilétére július 24-én a helyszínen derült fény: Turbucz Ferenc és felesége a hétfő délelőtti 10 órás kompon vehette át a BAHART 50 ezer forintos Joker kártyáját, mellyel több hajózási lehetőséget is kipróbálhatnak a Balatonon következő év végéig. A szerencsés nyertes Ócsáról érkezett és éppen nyaralás alatti kirándulásra indult az északi partra.

Tavaly egész évben több mint 1,1 millióan közlekedtek komppal Szántódrév és Tihanyrév között.

Ezzel 14 éves rekord dőlt meg, és idén is hasonlóan jó eredményre számítanak.

Július 17-ig mintegy 450 ezer utas kelt át a Balatonon komppal, pedig a jég miatt az első két hónapban nem jártak a hajók. Mintegy 150 ezer darab gépjármű használta a kompot, amely 10 százalékos növekedést jelent, és 12 százalékkal több volt eddig a kerékpár.

A kompnak nem csak a közlekedésben van szerepe, idén három koncertnek is helyet ad: a Stereo MC’s, az Alma együttes és a Tankcsapda lép fel a fedélzeten.

Megosztás Facebookon