Magyarország kúl

Folyóparton üdülni menő, és itt a legolcsóbbak a nyaralók

Akár már hárommillió forintért is hozzá lehet jutni egy kisebb nyaralóhoz Magyarországon, csak éppen azt nem a Balaton partján kell keresni. A Kőrösnél viszont még találunk olcsón víkendházakat. Szakértők szerint most éri meg belefektetni egy üdülőbe,

Az OTP Ingatlanközpont elemzéséből az derül ki, hogy bizony második virágkorukat élik az üdülőépítések, méghozzá elsősorban a tiszántúli területeken. A magyarok új kedvencei a korábban is népszerű Hajdúszoboszló  és Tisza-tó mellett a Kőrös-menti kisvárosok lettek – szemlézi az  InfoRádió.

Ennek két oka is van: egyrészt ezeknek a településeknek az ingatlanárai még nem szálltak el, másrészt a kikapcsolódás is könnyebben megy ezen a vidéken, ahol még nem alakultak ki túlzsúfolt turistaparadicsomok. Ha valaki most akar nyaralót venni, befektetni egy víkendházba, annak érdemes a Kőrös környékén nézelődnie, hiszen Gyomaendrődön, Gyulán és Szanazug területén akár már hárommillió forintért lehet találni eladó nyaralót. Ennél drágábban, de még a balatoni, velencei-tavi viszonylatokhoz képest mindig olcsóbban, lehet üdülőhöz jutni Békés megye más településein:  Orosházán, Gyopárosfürdőn és Szarvas környékén. A Tisza-tó vidékén, Hajdúszoboszlón 15 milliótól kezdődnek az ingatlanok, a magyaroroszági nagy tavaknál meg 25 milliótól indulnak az eladási árak.

Gyula

Az InfoRádió azt írja, hogy az üdülők építési hulláma 1970-ben indult, az ezredfordulón viszont már jelentősen csökkent az évente épülő víkendházak száma, és a totális mélypont 2015-ben volt. Most, a válság lassankénti kiheverési után, kezd újra megjönni az építési kedv.

A külföldiek már szemet vetettek rá

Az OTP Ingatlanpont régióvezetőjének tapasztalata szerint az ingatlanvásárlásánál a legfőbb szempont a fürdőhely közelsége. Az óváros, vagy épp városcentrum elérhetősége csak másodlagos. Nagy Péter szerint a víkendházak hosszú távú befektetésnek is ideálisak, mert az érintett területeken folyamatosan nőnek az ingatlanárak, jön fel a horgászturizmus. Egyre több külföldi befektető is látja ezt a lehetőséget: Nagy szerint a Kőrösöknél szerb és román nemzetiségű befektetők építenek elsősorban szezontól függetleníthető luxusnyaralókat;a drágább üdülőövezetekben pedig az oroszok, illetve az ukránok válogatnak a kínálatból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top