nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Kihagyhatatlan múzeumok a Balatonnál

Kihagyhatatlan múzeumok a Balatonnál

Ezekbe a múzeumokba érdemes ellátogatni, ha a Balatonnál jársz.
Stern Ágnes
Stern Ágnes
f Ajánlom

Ha a balatoni nyaralás felénél megunod a strandolást vagy éppen rosszra fordult az idő, térképezd fel a múzeumokat. Három olyan különleges helyet mutatunk, ami egészen biztosan tetszeni fog.

Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó – Balatonföldvár

A Balatonföldvári létesítmény 2016 júliusában nyitotta meg a kapuit. Nemcsak a gyönyörű balatoni kilátásban gyönyörködhetsz, hanem több szintes interaktív kiállításon ismerkedhetsz meg a balatoni hajózás és vitorlázás történetével a különleges hajó alakú épületben. Kipróbálhatod a hajók irányítását, és a csomózás művészetét is elsajátíthatod. A vetítőszobában pedig érdekes dolgokat tudhatsz meg a Balatonról és a környékéről.
A Balatonföldvári kilátó felső szintje viharos időben zárva tart, de a kiállítás ilyenkor is látogatható, 20%-os kedvezménnyel.

Jókai villa – Balatonfüred

Jókai Mór első füredi vakációja 1857-ben volt, az író a rákövetkező évek nyarainak egy részét mindig Balatonfüreden töltötte. Miután megépítette a családi villát, 20 éven keresztül a nyár folyamán minden évben a Balaton parti városba költözött a Jókai család. A magyar irodalom legnagyobb alakja Balatonfüreden írta meg a legnépszerűbb regényét “Az arany ember”-t, de itt született ezen túl is számos mű.

A nyaraló 1954 óta irodalmi emlékmúzeumként üzemel, itt bepillantást nyerhetsz Jókai Mór és Laborfalvy Róza életébe. Megtudhatod, hogy hogyan , milyen környezetben töltötték a nyarakat. Rengeteg emlék, fotó és berendezési tárgy idézi meg író korának hangulatát.

Afrika Múzeum – Balatonederics

A Balaton mellől igazi Afrikai környezetbe csöppenhetsz. Az Afrika Múzeum alapítója, Dr. Nagy Endre három afrikai gyűjtőútja után, 1958-ban végleg elhagyta Európát és Tanzániában települt le, ahol állatkertek és múzeumok megbízásából mint gyűjtő és vadbefogó tartotta fenn magát. Évek múltán az ország egyik legismertebb fehér vadásza lett, állatkertet és vadaskertet alapított. Az ő kalandjait ismerheted meg a múzeumban az állatkertben pedig zebrákkal és tevékkel is találkozhatsz, valamint kipróbálhatod az afrikai kunyhókat. Hangulatos élmény.

A külföldiek is kedvelik, ez például egy német videó a múzeumról:

Megosztás Facebookon