Magyarország kúl

Makik között sétálgathatsz a pécsi állatkertben

Ez az első olyan bemutató az állatkertben, ahol a látogatók vadon élő állatok közé is bemehetnek.

Megnyitották a gyűrűsfarkú makik kifutóját a pécsi állatkertben, ami ezúttal azt jelenti, hogy a látogatók az állatokkal közös területen sétálgathatnak. A kifutót nemrégiben átalakították, a majombirodalmat pedig a kijelölt úton lehet körbejárni.

Fotó: Pécs Zoo

A szabályzat szerint egyszerre legfeljebb 15-en lehetnek a kifutóban, a majmokat tilos etetni és – akaratuk ellenére – megérinteni. Fizikai kontaktus mégis kialakulhat a látogatók és az állatok között, ahogy kifutószabályzat fogalmaz:

a kifutóban élő állatok a látogatókra felmászhatnak. Ebben az esetben kérje a kifutófelügyelő segítségét.

A kifutóban jelenleg öt gyűrűsfarkú maki és egy barna maki él, mindannyian hímek. A gyűrűsfarkú maki Madagaszkár nagy részén megtalálható, fennmaradását azonban élőhelyeinek elvesztése és a vadászat is veszélyezteti.

Fotó: Pécs Zoo

Az állatkertben ez az első úgynevezett besétálós bemutató, ahol a látogatók vadon élő állatok közé is bemehetnek, eddig csak az állatsimogató és a nyúlsimogató működött hasonló rendszerben.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top