Magyarország kúl

5 szuper könyv Magyarországról

Mutatunk 5 könyvet, amik erősen különböznek egymástól, de egy valami összeköti őket: Magyarországról szólnak.

Városnézéshez

Tittel Kinga: Mesélő Budapest – Térképek, rejtélyek, fotók

A Mesélő Budapest egy gyönyörűen illusztrált családi útikönyv, ami szórakoztató formában vezeti be Budapest rejtelmeibe a gyermekeket és a szüleiket egyaránt, akár a főváros nevezetes épületei vagy a történelem kerül terítékre. Érdemes eleve elvinni a városnézéshez, sokat tesz hozzá a sétához.

Túrázáshoz

Nagy Balázs: Magyarország csodálatos túraútvonalai – Gyalogtúrák, kerékpáros és vízi kirándulások családoknak is – Túrázók nagykönyve

Bár a neten is rengeteg hasznos információt találni a túraútvonalakról, a kezdő kirándulóknak és a tapasztalt túrázóknak egyaránt nagy  segítség lehet, ha minden fontos információ össze van gyűjtve egy helyen. A Magyarország csodálatos túraútvonalai tájegységekre bontva mutatja be az útvonalakat, kitér arra is, hogy melyik túrához milyen felszereltségre van szükség és milyen nehézségű az útvonal, valamint kiemelt figyelmet kapnak a családi, illetve kisgyermekes kirándulások is, gyalog, két keréken vagy akár evezve.

Nosztalgiázáshoz

Szebeni András: Látott dolgok… (Albumok, több városról)

“Egy várost a helyei azonosítanak önmagával. Aki odamegy, először néz, s csak később lát. A képek nem a néző, hanem a látó embert helyezik előtérbe… Ami érdekel, az a nyomkeresés, egy kor, egy város lenyomata, lélegzetvétele: a múlandóban az örök” – írta egy ajánlóban Szebeni András, aki ezt a filozófiát követve fotózott Szegeden, Sopronban Székesfehérváron, Debrecenben és Pécsen. A képekből 5 album készült Látott dolgok… címmel. Ha vizuális típus vagy és szeretnéd felfedezni ezeket a városokat vagy jártál  arra és szívesen nosztalgiáznál akkor ezeket az albumokat nagyon fogod szeretni.

Külföldi ismerősöknek

Carolyn Bánfalvy: The Food and Wine Lover’s Guide to Hungary – With Budapest Restaurants

Ha van külföldi ismerősöd, akkor ezt a könyvet vedd meg neki, mert jóval különlegesebb, de nem sokkal drágább ajándék egy Kínában készült “Budapest” hűtőmágnesnél, és valami ócska, kokárdával díszített üveges pirospaprikánál. A The Food and Wine Lover’s Guide to Hungary  izgalmasan, és nagyon színesen mutatja be a magyar gasztronómiát és a borokat. Ha az ismerős eddig nem járt Magyarországon, ettől megjön a kedve.

Relaxációhoz, vagy a gyerekek lefoglalásához

Tálos Tamara: Színezd ki Magyarországot!

A színezés kikapcsol és fejleszti a kreativitást, ráadásul egyre többféle színezőkönyv készül felnőttetek, és mint a példa mutatja: Magyarországról is, azaz már a hazai tájakat és nevezetességeket is kiszínezheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top