Magyarország kúl

Ez a lemez vezette a slágerlistát 20 éve

A Prodigy volt a nyerő, de ami előtte, arra nincsen magyarázat.

A MAHASZ Top 40 (innen a Wikipédia idevágó szócikkét idézzük) “a kiskereskedelmi forgalomban értékesített hanghordozók eladásait tükrözi”, ezért ebből nagyrészt leképezhető a magyar zenei közízlés.

Húsz évvel ezelőtt ilyenkor a Prodigy Fat of the Land címen futó albuma (június 30. és július 21. között) volt a listavezető, ez a tény pedig csak egy rövid magyarázatra szorul: a Prodigy előtte egy évvel játszott a Sziget 95′ fesztiválon (akkor először, és iszonytató tömeg előtt), harmadik lemezükről pedig ömlöttek a klipdalok, amiket az MTV európai és amerikai szakosztálya is rotációban játszott, és elég eredményesen: csak az USA-ban 2,6 millió kelt el a Fat of the Landből.
Az album egyik legismertebb dala ez, a Firestarter:

A Prodigy első helyezésénél talán érdekesebb, hogy előttük, pontosabban április 21. és június 29. között a Hupikék-törpikék Törparty című lemeze vezette a MAHASZ listát. A Törparty hosszú életet élt, számtalan lemez jelent meg a sorozatban, amin olyan pusztító feldolgozások szerepeltek, mint például a Bűvös csákó, ami eredetileg a Coco Jambo volt. Előbbit mutatjuk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top