Magyarország kúl

Minden versenyt megnyert a másfél tonnás Lakk György

Lakk György az élő példája annak, hogy a szarvatlan szarvasmarha is lehet olyan hatalmas, mint a szarvval rendelkező társai.

Lakk György, a lajozsmizsei tenyészbika legutóbb májusban, a hódmezővásárhelyi Alföldi ­Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon lett ­első díjas. Az állat a negyven éve állattenyésztéssel foglalkozó Bújdosó Márton legnevesebb charolais tenyészbikája, és genetikailag szarvatlan – írja a Baon.hu.

A tenyésztő szerint húsz évig dolgoztak azon, hogy a szarvatlan populáció is olyan méretű és hústermelő képességű legyen, mint a szarvalt. Ezért igazi kuriózum Lakk György, aki korcsoportjában eddig minden díjat megnyert.

Termetes, de ő nem Lakk György, a rekordert itt lehet megnézni. Fotó: Charolais Kft.

A tenyészbika most van a csúcson, elérte a fajtára jellemző maximális súlyt és méretet. Emberi léptékben egy negyvenévesnek felel meg. A fajtához híven jámbor jószág, legfeljebb lustasága miatt kell noszogatni.

A lajosmizsei charolais tenyészetben jelenleg 650 tehenet és utódaikat, összesen több mint 1300 állatot tartanak. Ha szeretnél jó húsban lévő bikákat látni, nézd meg a cég videós bikakatalógusát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top