Magyarország kúl

A bükkszéki csodavíz minden bajra gyógyír

Gyógyhellyé nyilváníthatják Bükkszéket, amelynek híresn gyógyhatású Salvus-vize évente több mint százezer turistát és fürdőzni vágyót vonz a Mátra és a Bükk közötti településre.

Az elmúlt három évben látványosan fejlődött a bükkszéki gyógyturizmus a Salvus vizének köszönhetően. Egy csaknem másfél milliárd forintos beruházással sikeres fürdőfejlesztést valósítottak meg a településen, ennek köszönhetően a Bükkszékre látogató vendégek száma minimum megduplázódott. A Turizmusonline.hu azt írja, hogy a beruházás előtt évente 60-70 ezer vendéget fogadtak, idén viszont legalább 150 ezer fürdőzőre számítanak.

Bükkszék nemcsak Magyarországon egyre népszerűbb, de jönnek vendégek küldölfről is, egyre többen keresik fel a fürdőhelyet például Szlovákiából. A kis falu növekvő népszerűségének oka Zagyva Ferencné polgármester szerint, hogy a Salvus víz sokféle panaszra gyógyír lehet. A gyomor- és az emésztőszervi-, mozgás-, légzőszervi-, bőrgyógyászati és nőgyógyászati problémákkal küzdő betegek kezelésére szolgál, de elmondása szerint gyógyító hatású az allergiás- és az asztmás betegekre is.

Éppen ezért a település önkormányzata szeretné, ha Bükkszéket mielőbb gyógyhellyé nyilvánítanák. Ezt nemcsak a Salvus-víz, hanem a tiszta levegő és az erdei környezet egyaránt indokolja. A hétszáz lakosú falu környékén különleges növény- és állatvilág is felfedezhető.

Jelenleg három panzió, továbbá félszáz magánszálláshely működik a településen, de a fiatalok is találnak szálláshelyet, hiszen négyszáz fős ifjúsági táborba is várják az érdeklődőket. Ha a falut gyógyhellyé nyilvánítják, akkor a fürdőben megteremtik a gyógyászat feltételeit, valamint a szomszédságában ötven szobás szállodát szeretnének építeni, önkormányzati beruházással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top