Magyarország kúl

Totál szétesve érkezik Shakespeare Szegedre – videó

Egy hatalmas, homokban fekvő Shakespeare-fej lesz a díszlete a Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásnak a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A látványos szobor akkora, hogy igényel némi trükközést a Dóm térre szállítása.

Darabokban lehet csak a szegedi Dóm térre szállítani a Vízkereszt, vagy amit akartok 12 méter hosszú és 5 méter magas díszletelemét, egy homokban fekvő nagy Shakespeare-fejet. A Szegedi Szabadtéri Játékokon július utolsó hétvégéjén  mutatják be  a klasszikust Béres Attila rendezésében, és többek között Alföldi Róbert, Görög László, Pálmai Anna valamint Tenki Dalma előadásában.

A színpadi látvány központi eleme pedig az említett fej lesz, ami egy közel 150 köbméteres monstrum, a Scabello Bt. nevű cég 50 szakembere már három hete dologzik a megalkotásán. Mivel a díszlet óriási, ezért egyben nem is tudják az előadás helyszínére vinni, Shakespeare haja és az orra is például külön-külön érkeznek a Dóm térre.

Tóth Kázmér szcenikus a  színház.org-nak elmondta, hogy a költő ikonikus gallérja lesz a szobor legalacsonyabb része, ezen tudnak majd felmenni a szereplők a központi emelvényre. Az utolsó simításoknál járnak a készítők: egy új technológiával védőréteget fújnak a szobor felületére, ami merevebbé, járhatóbbá teszi azt. A végén pedig, egy izgalmas hangolási technikával azt az érzetet kell keltenük, mintha vizes lenne a homokből készült fej, így meg fog egyezni azzal a homoktengerrel, ami a színpadot borítja majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top