Magyarország kúl

Középiskolás magyar fizikazsenik arattak sikert Szingapúrban

Aranyéremmel térhetnek haza azok a magyar középiskolások, akik résztvettek a szingapúri nemzetközi fizikatornán. Összesen harminc ország versenyzőivel mérte össze a tudását a magyar csapat.

Óriási sikert ért el a magyar fizikaválogatott a Szingapúrban megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Fizikatornán – írja az Index.hu.

A versenyre a világ minden részéről, összesen harminc országból érkeztek középiskolás fizikazsenik, és a magyar diákok aranyérmesek lettek a mezőnyben. Az ötfős csapat tagjai a budapesti Piarista Gimnáziumból, a Budapesti  Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból, az ugyancsak fővárosi Német Nemzetiségi Gimnáziumból és a Pápai Református Kollégium Gimnáziumából kerültek ki.

A felkészítő munkát egyetemi oktatók, kutatók és fizika tanárszakos hallgatók végezték az ELTE Anyagfizikai Tanszékén. A felkészítők egyike, Jenei Péter az Indexnek elmondta: a világversenyen a diákok „fizika-csatákban” mérik össze a tudásukat. Minden csatában 3 véletlenszerűen összesorsolt ország vesz rész. A magyar válogatott mind az öt ilyen csatát megnyerte, így került aztán a döntőbe, ahol végül a magyarok a negyedik helyen végeztek, amellyel aranyérmet érdemeltek ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top