Magyarország kúl

Új vízitúrán lehet felfedezni a gemenci vadont

A legújabb gemenci ártéri túra során gázló- és ragadozó madarakat, hűsölő nagyvadat és akár hódot is lehet látni.

Réti sasok, barna kányák, hódok, kócsagok és szürke gémek birodalmán vezet keresztül a Gemenc Zrt. legújabb ártéri túrája.

Az Ártérleső nevű egész napos programot július 9-ére szervezik, és a Nyárilegelőtől a Senki-szigetig lehet nyugodt, szemlélődésre alkalmas tempóban evezni. A mellékágban evezve gázló- és ragadozó madarakat, hűsölő nagyvadat és akár hódot is lehet látni.

A képzett túravezetők segítsége miatt a kevésbé gyakorlott vagy kezdő vízitúrázók is jelentkezhetnek, bár 7 évesnél fiatalabb gyerekeknek nem ajánlják.

A tervezett táv 14 km. A túra a pörbölyi Ökoturisztikai Központból indul, regisztráció és a felszerelés átvétele után a résztvevők kisvasúttal utaznak Nyárilegelőre, a Rezéti-Duna partjára, ahol a 2 és 4 személyes túrakenukat vízre teszik.

A részletes program a Gemencz Zrt. honlapján olvasható, és a korlátozott férőhely miatt ott kell előzetesen bejelentkezni is.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top