Magyarország kúl

Balatoni designcuccok már a fővárosban is

Az egyedi balatoni hangulatot megidéző festett halacskák vagy strandtáskák mostantól Budapesten is elérhetők.

A pár éve Tóth Andrej által életre hívott ART HEKK projekt célja, hogy a Balatonnak is legyen kreatív világa. A kézzel festett, fából készült halacskákkal, molinó táskákkal, strandra való pólókkal és szatyrokkal eddig csak a tihanyi piacon vagy dizájnvásárokon találkozhattunk. Most viszont Budapesten is kapott egy boltot a márka, számolt be a We Love Budapest.

Bár most még csak bejelentkezéssel látogatható a showroom, kaphatók lesznek a korábban megismert Balatont idéző termékek, és a gyerekeknek egyedi halfestő workshopot is tartanak.

Tóth Andrej grafikus, képzőművész, 2014-ben hozta létre az ART HEKK-et – olvasható a márka weboldalán lévő bemutatkozásban. Maga a koncepció 2013 nyarán Balatonalmádiban, a Wesselényi strand egyik vendéglátó-helyiségének árnyékos asztalkájánál született meg, ahol a csésze fekete és a pohár gyöngyöző fröccs karöltve teret engedett a merész gondolatoknak.

Az ART HEKK elsődleges célja, hogy a kis szériás művészi kollekciók egyedi világát közvetíthesse, és ezen alkotásokat minél több ember számára elérhetővé tegye.

(Címlapi kép: facebook.com/arthekk)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top