Magyarország kúl

Magyar katonanő lett a szkander világkupa győztese

A hétvégén rendezett zágrábi Szkander Világkupán újra a magyar Aprókar lett a győztes.

Kőváriné Ivánfi Brigitta szolnoki katona, a barátai csak Aprókarnak becézik. A zágrábi Szkander Világkupán jobb kézzel, a 70-kg-os súlycsoportban indult, és fényes győzelmet aratott Horvátországban.

“Ez a verseny kisebbnek számít, mint az Európa bajnokság (ahol egyébként már kétszer is első lettem), mégis nagyon fontos nekem – mondta a Magyarország Kúlnak. – Egyrészt a felkészülés miatt, hiszen a cél, hogy megnyerjem az őszi, budapesti vébét, másrészt mert itt nagy díjjal kecsegtettek. A jobb kézzel indulók nyereménye egy 1000 dollár értékű gyémántékszer, a nőknek konkrétan egy medál volt, és nagyon szerettem volna megnyerni. A döntőbe kerülve érzelmileg nehéz helyzetbe kerültem, mivel a szlovák Lucia Debnarova nézett velem farkasszemet. Akik ismernek, tudják, hogy Luciával barátnők vagyunk, és szoktunk együtt edzeni. Ő általában a 60 kg-os súlycsoportban indul, ezért ritkán lehet az ellenfelem, a horvátországi versenyen viszont a súlycsoportokban csak a maximumot határozták meg, azaz 70 kg-nál nehezebb versenyző a nőknél nem indulhatott. Lucia így nevezhetett, én pedig belefogytam a súlycsoportba, csak néhány kilót kellett leadnom. A verseny előtt elhatároztuk, hogy kizárjuk a barátságot, és küzdeni fogunk. Végül én győztem.”

Példaképek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top