Magyarország kúl

Eltévedt űrhajós kér útbaigazítást Szentendrén

Szabó Ottó, alias Robotto útbaigazítást kérő űrhajós szobrát avatták fel a szentendrei Bizottság-ligetben.

Az eltévedt űrhajós címmel adtak át szobrot szentendrén a Bizottság-ligetben. Szabó Ottó (Robotto) alkotása egy útbaigazítást kérő űrhajóst ábrázol – közölte az Urbanista blog.

Tavaly a Ferenczy Múzeumi Centrum „street art, public art, illetőleg köztéri szobrászati projektek időszaki megvalósítására” írt ki pályázatot. Ezen lett az egyik nyertes Az eltévedt űrhajós.

A másik nyertes alkotás szintén a posta előtti Bizottság-ligetben kapott helyet, és már korábban felavatták. Borbás Péter és Szentes Annamária OTTHON/talanság című művének leírása szerint a fotelek utalnak a családra, a közösségre, a folyamatosan világító lámpa az otthon melegét idézi meg, az állandóan teli bevásárlókocsi pedig a jóllakottságot, a jólétet szimbolizálja. Igaz, az Urbanista megjegyzi, hogy a bevásárlókocsiból rendszeresen eltűnnek a cuccok.

Egyébként a szentendrei Bizottság-liget elnevezése is új keletű. Miután ef Zámbó István A végtelen érintése című szobrát áthelyezték a budapesti Erzsébet térre, az Akváriumhoz – a művész döntése alapján –, a szentendrei területet átkeresztelték, amit a szobor ott maradt talapzata is hirdet.

A Bizottság zenekar anno Szentendrén alakult, ennek ef Zámbó az alapító-basszusgitárosa.

Címlapi kép: Facebook/Ferenczy Múzeumi Centrum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top