Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

160 ezren buliztak az idei VOLT Fesztiválon

Csaknem 160 ezren vettek részt a 25. Telekom VOLT Fesztiválon június 26. és július 1. között Sopronban, a Linkin Park keddi koncertjén telt ház volt a Lővér kempingben.

VOLT Fesztivál sajtóirodája szerint kedden 45 ezren látták az amerikai nu metál csapat, a Linkin Park koncertjét, és csaknem ennyien voltak a zárónapon is, amikor mások mellett a Cult, az Imagine Dragons és a Knife Party szerepelt a Nagyszínpad kínálatában. A fesztivál közlése szerint 160 ezren léptek a VOLT területére, ami majd egy Misckolcnyi ember – BAZ megye székhelyének lakossága 166 ezer fő.

Az Imagine Dragons a Volton. MTI Fotó: Mohai Balázs

Lobenwein Norbertet, a fesztivál egyik alapítója szerint a nyitónapon rendezett második Petőfi Zenei Díj gála a vártnál is nagyobb sikerrel és milliós nézettséggel zajlott. A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös díját nyolc kategóriában adták át, az életműdíjat Demjén Ferenc kapta. A gálát a Duna World, a Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetítette.

Lobenwein hozzátette: mára a fesztivál a régió legjelentősebb turisztikai eseménye lett, ahová Magyarország minden pontjáról és külföldről is érkeznek vendégek. A városban és környékén hónapok óta nem lehetett szállást találni.

A Csillagok Városa projekt keretében idén öt világsztárnak adtak a szervezők közterületi széket, amelyek ezentúl Sopron utcáit díszítik.

  • A Linkin Park mellett
  • Martin Garrix,
  • Ellie Goulding,
  • az Imagine Dragons
  • és a Pendulum csapata

írta alá a székeket.

Ugyancsak a város valamelyik utcáját díszíti majd az a Sopron felirat is, amelyet a VOLT Art Group művészcsapat tagjai dekoráltak ki az elmúlt hat napban – idézi a közlemény Fülöp Zoltánt, a VOLT másik főszervezőjét.

Még több VOLT Fesztivál:

Címlapi kép: MTI Fotó – Mohai Balázs

Címlap

top