Magyarország kúl

Csudijól néz ki a csillagos égbolt Zselicről

A Zselici csillagpark egész nap, és főként éjszaka nyújt különleges programot.

A Zselici Tájvédelmi Körzet szívében létesült a Csillagpark, amely 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet. A mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni. Júliusban is folytatódnak a nappali természetismereti túrák, éjszaka pedig minden pénteken 15 órától 23 óráig, ill. a nyári szünet ideje alatt minden kedden és pénteken 16 órától 24 óráig távcsöves programok várják a idelátogatókat.

A csillagos égbolt innen

Mit csináljunk itt július 2-án?


10:15 Planetáriumi program gyerekeknek: zselici csillagos égbolt bemutatása és filmvetítés – “Perzeusz és Androméda” (kb. 35 perc)
11:00 Csillagászat mindenkinek – a Nap távcsöves bemutatója (borult időben a meteorit-gyűjteményé), természeti kiállítás ismertetése, planetáriumi előadás és filmvetítés – “A Földtől az Univerzum pereméig” (kb. 1,5-2 óra)
13:30 Csillagászat mindenkinek – a Nap távcsöves bemutatója (borult időben a meteorit-gyűjteményé), természeti kiállítás ismertetése, planetáriumi előadás és filmvetítés – “Az élet erdete” (kb. 1,5-2 óra)
16:00 Planetáriumi program: zselici csillagos égbolt bemutatása és filmvetítés – “A Földtől az Univerzum pereméig” (kb. 45 perc)

Szintén jók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top