Magyarország kúl

Virágba borult 300 vasútállomás

Országszerte virágokkal díszítették a legnagyobb vasútállomásokat, a MÁV saját budapesti kertészetéből több mint 150 ezer növényt ültettek ki.

Több mint háromszáz magyarországi vasútállomáson fogadja színes, illatos, vidám környezet az utasokat. A MÁV 150 ezer egynyári, fűszer- és évelő növénnyel borította virágba a nagyobb, illetve forgalmasabb megállóhelyeket. A Balaton partjára több mint 16 ezer növény került – közölte a vasúttársaság.

A MÁV budapesti kertészete

A MÁV több hektáros, budapesti kertészetében előnevelt balkon- és egynyári növényeket ágyásokban, kőedényekben és függő virágtartókban helyezik el. A virágok a gyomláláson és rendszeres öntözésen kívül egyéb gondozást nem igényelnek, viszonylag jól tűrik a száraz levegőt, a tömörödött talajt és a tűző napsütést is.

Az ültetésben és a gondozásban a vasutasokon kívül közmunkások is részt vesznek. A MÁV-csoport arra kéri az utasokat, a pályaudvarokra, állomásokra látogatókat: vigyázzanak a növényekre, hogy azok késő őszig színesíthessék az állomásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top