Magyarország kúl

“Szabad-e vagy?” – az utolsó képek a bezárt Aurórából

Olyan hirtelen zárták be a szórakozóhelyet szerdán, hogy kedden még senki sem sejtett semmit, béke volt és nyugalom. Tudjuk, mert ott voltunk. Képek.

Eredetileg egy, a nyolcadik kerületi, körúton túli kocsmákat bemutató cikkünkhöz készültek az alábbi fotók, egy nappal azelőtt, hogy hirtelen, jegyzői döntésre bezárták az Auróra nevű helyet. Az üzemeltetők szerda délután értesültek a döntésről, kedd este, amikor ott jártunk, még senki nem sejtett semmit, béke volt és vidámság.

Az indoklás szerint “lakossági nyomásra”, illetve “közbiztonsági érdekből” csaptak le a helyre; egyiket sem részletezik, azt mindenesetre nehéz elképzelni, hogy a civil központként, rendezvényhelyszínként, kocsmaként is üzemelő, koncertpincés, kiállítóteres, kerthelyiséges Auróra a közbiztonságot veszélyeztette volna. A bezárás hivatalosan ideiglenes, legfeljebb egy évig tart.

Tény: pár hete összehangolt akcióval rohanták le a rendőrök a helyet egy a kender hasznosításáról szóló rendezvény alatt, elvittek több mint egy tucat embert – köztük egy sclerosis multiplex betegségét marihuánával kezelő részt vevőt -, plusz a kenderből készült köteleket, téglákat.

Az is tény, hogy az Aurórában működtet irodát több civil szervezet, amely, fogalmazzunk úgy, nem feltétlenül ért egyet a kormánnyal.

Alább tehát az utolsó fotók az Auróra kertjéből. Nézzétek meg őket és döntsétek el, menyire volt veszélyes hely!

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top