nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Kísérlet a Tisza-tónál: szeretünk szelektíven gyűjteni

Kísérlet a Tisza-tónál: szeretünk szelektíven gyűjteni

Egyre többen használták őket, így az új kihelyezésekkel együtt ma már mintegy 100 szelektív hulladékgyűjtő edény van a tó körül.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Negyven darab szelektív hulladékgyűjtőt helyeztek ki idén a Tisza-tónál, a tavalyiakkal együtt így már mintegy száz szelektív edény található a tó környékén.

A Tiszta tó a Tisza-tó környezetvédelmi projektben idén kilenc településre került szelektív gyűjtők: Tiszafüredre, Tiszaszőlősre, Tiszafüred-Örvényre, Tiszaderzsre, Abádszalókra, Poroszlóra, Sarudra, Kiskörére és Tiszanánára.


Kovács Sándor, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, aki egyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is, azt mondta: az elmúlt évben szinte csak kísérleti jelleggel raktak ki szelektív hulladékgyűjtő edényeket a turisták által leglátogatottabb helyeken – kikötőkben, strandokon, fürdőkben, horgászhelyeken.

Ám idén nemcsak a helyszíneket kellett bővíteni, hanem a kihelyezett hulladékgyűjtők méretét is. Így ebben az évben először 12 darab 1100 literes edényt is kihelyeztek a 120 literesek mellett.

A projekt második üteme június 30-án befejeződik, és addig lehet nevet javasolni a tó kabalafigurájának is.

Megosztás Facebookon