Magyarország kúl

Találd meg az elrejtett virágcsokrokat!

A csokrok már ott vannak az ország számost pontján. A virágkötők csak egy mosolyt szeretnének kapni attól, aki rábukkant egyre. Mert a virág érték, és sok örömet adhat.

Június 28-án érdemes kimozdulni és szemfülesnek lenni. Idén is többszáz virágcsokrot rejtettek el a magyar virágkötők köztereken, padokon, a fal tövében. A kezdeményezés a The Lonely Bouquet nevet viselő nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódik immár harmadik éve.  A kezdeményezés lényege, hogy a másik örömére egy kis csokrot rejtsenek el a virágkötők. Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már régóta népszerű ez a szokás. Ehhez csatlkozott a magyar virágkötő társadalom is. “Virágot egy mosolyért!” – jelszóval. A virágkötők már tegnap megalkották a csokrokat, ma már csak meg kell őket találni.

“Ez a harmadik év, hogy csatlakoztam a kezdeményezéshez  – mondta a Magyarország Kúlnak Békésiné Irina a szolnoki Főnix Virágtól. – Hogy miért? Mert adni jó! A szakmám pedig gyönyörű, szívesen megörvendeztetek bárkit egy gyönyörű virágcsokorral. Idén hatvanat készítettünk, már tegnap ezen dolgoztunk a munkatársaimmal. Délelőtt Szolnok nyugati részébe helyeztük el a csokrokat. Bevallom, árnyékos helyeket kerestünk, hogy a virágok bírják a hőséget. Délután visszük a többit, hogy akik egész nap dolgoztak, azoknak is jusson a szépből. Ők is bátran keressék!”

Pomázon is jó most lakni. Negyven csokor várja a rá bukkanókat

“Olyan, mintha a tilosban járnánk, amikor kivisszük a csokrokat – mondta a Magyarország Kúlnak Jáger Hajni virágkötő. – A férjem is segít. Amikor a helyi bölcsőde kerítéséhez akartuk letenni, egy arra járó hölgy már kérdezte: “Csak nem?” – és nyújtotta a kezét. Ő már hallott az akcióról. Idén negyven csokrot készítettem, befőttes üvegekbe liliomokat helyeztem el. Annyira jó érzés, ahogy jönnek a visszajelzések, a boldogság, hogy valakinél a mi csokrunk virít majd napokig. Hogy úgy érzi, kincsre lelt.”

A kezdeményezhézs nem csak a virágkötők csatlakoztak, hanem kertészek és a virágpiacon dolgozók. Ők a virágokat ajándékba adtá a virágkötőknek. Mindannyian azt szeretnék, ha egy csokor virág ma is sokat jelentene az embereknek.

Íme egy azóta már megtalált csokor:

Virág itt is, ott is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top