Magyarország kúl

5 romantikus randihelyszín a Balatonnál

Mutatunk öt helyet a Balaton környékéről, ahova párban érdemes menni.

Zamárdi kilátó

Zamárdi központjától 10 perc sétára hangulatos kirándulást tehettek a Kőhegyen, a hegy tetején lévő kilátóból pedig megcsodálhatjátok a panorámát. Átlátni az északi partra, Balatonfűzfőtől Badacsonyig, és rálátni a déli part mögött húzódó somogyi dombokra is.

Baggio: Zamárdi kilátó - indafoto.hu

Fotó: Baggio

Keszthelyi kastélypark

A Keszthelyi kastélyparkban egy gondozott, négyzet alaprajzú franciakertet találsz, benne szökőkutak és árnyas padok. A Babamúzeumhoz is itt van, előtte a korláton szerelemlakatok.

Distant Gates: Festetics kastély-Keszthely - indafoto.hu

Fotó: Distant Gates

Siófoki víztorony

Menjetek fel Siófok fölé. A siófoki víztoronyba lifttel lehet felmenni, van egy kilátó szint és egy kávézó is, ami forog. Ülve, kényelmesen lehet körpanorámázni.

LikeLife: Viztorony-26 - indafoto.hu

Fotó: LikeLife

Badacsony – a szerelem lépcsője

Badacsonyban található a szerelem lépcsője, ez 464 lépcsőfokból áll. Érdemes felmászni, mert odafentről a kilátás pazar. Badacsonyban van a híres Rózsakő is, aminek legendája a Balaton egyik leghíresebb szerelmespárjához kapcsolódik. Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza állítólag szívesen üldögélt itt. Úgy tartják, ha egymás kezét fogva leültök a kőre, az megerősíti a szerelmeteket.

Gomba68: Badacsony - indafoto.hu

Fotó: Gomba68

Tihany – óváros

Tihany nem véletlenül a Balaton egyik legkedveltebb helye. Kacskaringós utcák, panoráma, kézen fogva hegymenet.

ppgergő: IMG 1932-01 - indafoto.hu

Fotó: ppgergő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top