Magyarország kúl

Bakancslistát adott házi feladatként a nyárra egy zuglói pedagógus

Nem szokványos házi feladattal akarta terhelni a gyerekeket a nyári szünetre egy zuglói tanár, aki matekpéldák és kötelező olvasmányok helyett inkább egy klassz bakancsilstát állított össze negyedikes diákjainak. Nevet, mászik, örül.

Eredetileg egy olasz pedagógus ötlete volt, hogy a nyári szünetre egy érdekes, élményeket tartalmazó bakancslistát adott át a gyerekeknek azzal a céllal, hogy a nyáron csinálják meg a rajta szereplő kalandokat. 2015-ben ennek a rendhagyó házi feladatnak nagy sikere volt a neten, és most egy magyar tanár is kedvet kapott, hogy negyedikes osztályának átadja az általa készített bakancslistát.

Az egyik zuglói iskola pedagógusa olyan feladatokat írt elő, mint hogy a diákok a nyáron legalább egyszer nézzék meg a naplementét és a napfelkeltét, menjenek ki az esőre esőkabát és esernyő nélkül, kóstoljanak meg olyan ételt, amit még soha nem ettek, nevettessenek meg másokat minél többször, és legalább egyszer maradjanak fönt egész éjjel a barátaikkal.

A kisdiákoknak is szimpatikus listát a  Blikknek küldte el az egyik anyuka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top