Magyarország kúl

Viszlát, beerbike update: a hatker is

Szerda délután körbejárta a sajtót az a hír, miszerint a 7. kerületi önkormányzat kitiltotta utcáiról a beerbike-okat, magyarul a sörbicikliket.

06.22, csütörtök: A 24 írása szerint Vattamány Zsolt polgármester rendeleti úton tett be az üzemeltetőknek, akik útvonalaikból kénytelenek kihagyni a bulinegyed, azaz a Gozsdu udvar környékét. A 24 megjegyzi, hogy az egyetlen kérdéses terület a Király utca, amit hosszában vág félbe a kerülethatár. A páros oldal Terézvároshoz tartozik, a páratlan pedig Erzsébetvároshoz, lapinformációk szerint pedig a VI. kerületben is felmerült a tiltás lehetősége, például azért, mert a lakók szerint a beerbike-osok hangosak, ráadásként a sör vizelethajtó hatása miatt az utcán végzik a dolgukat.

A beerbike-ok az utóbbi években belesimultak a belvárosi utcaképbe, ezért is szeretnénk tudni, hogy (egyelőre csak) a 7. kerület miért lehetetlenítette el őket. Megkerestük őket, a Terézvárosi önkormányzatot, illetve két olyan céget is, akik a környéken sörbiciklit üzemeltetnek. Amint válaszokat kapunk, cikkünk tartalma erősen meggyarapszik.

UPDATE: 06.23-án pénteken a VI. kerület sajtóosztálya válaszolt a Magyarország Kúl kérdéseire. Megjegyzik, hogy a sörbiciklikkel kapcsolatban évek óta folyamatosan érkeznek panaszok a terézvárosi önkormányzatba. “A lakosság pihenését zavaró, a forgalmat jelentős mértékben akadályozó, olykor a közlekedés biztonságát veszélyeztető sörbiciklikkel kapcsolatban a legideálisabb megoldás az lenne, ha törvény írná elő működtetésének és használatának feltételeit. Éppen ezért, a terézvárosi önkormányzat ez ügyben a felterjesztés intézményével élt. Azonban addig is, amíg érdemi változás születik a szabályozásban, az itt élők, valamint a városrész értékei miatt idelátogatók érdekeinek védelmét szem előtt tartva, a köznyugalmat zavaró, gyakran közfelháborodást kiváltó sörbiciklizés korlátozásáról, tiltásáról Terézváros önkormányzatának képviselő-testülete június 29-ikei ülésén hoz döntést” – írták.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top