Magyarország kúl

5 különleges program az idei Múzeumok Éjszakáján

Ma lesz a Múzeumok Éjszakája, mutatunk 5 fontos programot.

A 15. Múzeumok Éjszakája szervezői kitettek magukért, több mint 320 intézmény 2000 programmal készült. 5 budapesti helyszínről gyűjtöttünk össze néhány különlegességet.

Fedezd fel a Kiscelli kastélyt és Budapest titkait

Jártál már a Kiscelli múzeumban? A Múzeumok Éjszakáján a kastély titkait is megismerheted, ugyanis egy különleges zseblámpás túrán az egész épületet bejárhatod, beleértve a kriptát is. Emellett válogatott fotók és kortárs fotóművészek streetfotóin keresztül idézheted fel Budapest történetét. Egy eddig ismeretlen perspektívából jelenik meg a város történelme.

Ismerd meg a repülés és repülőtér világát

A Repülőtér szerelmeseinek kihagyhatatlan programokat kínál a nemrég új helyszínen megnyílt Aeropark a Múzeumok Éjszakáján. Lesz kiállítás a földi kiszolgálás eszközeiből repüléstörténeti kiállítás egy egykori MALÉV gép fedélzetén, éjszakai pilótafülke bemutató pilóták vezetésével, és lehetőség nyílik kipróbálni a repülőgép szimulátort és részt venni a nappali vagy az éjszakai reptérlátogatáson.

Less be az Astoria Hotelbe

Különleges épülettörténeti sétára hív a 103 éves Hotel Astoria a Múzeumok Éjszakáján. A tárlatvezetésen végigjárhatod az épületet és titkokat legendákat is megtudhatsz a legendás szállodáról. Ha esetleg a regisztrációhoz kötött tárlatvezetés már betelt, akkor is érdemes ellátogatni a hotelbe. Az Astoria regényes százhárom éve, a pincéjében rejtőző kincset érő műtárgyai és vendégkönyvei mutatkoznak be a kamara-kiállításon.

Járj Arany János nyomdokaiban

Lépj Arany János nyomdokaiba, készítsd el a saját Kapcsoskönyvedet, s írd tele ihletett, kalligrafikus betűkkel. Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják a könyvkészítés és a lúdtollal írás művészetét a Petőfi Irodalmi múzeumban a Múzeumok Éjszakáján. Ezen kívül megtekintheted a múzeum izgalmas kiállításait és körülnézhetsz a garázsvásáron is.

Csodáld meg Budapest fényeit a toronyból

A Múzeumok éjszakáján különleges toronytúrára hív a Mezőgazdasági Múzeum. Séta az Apostolok tornyába, ahonnan a csodás látvány emléke mellett egy shakespeare-i életbölcsességgel gazdagodva térhetsz majd vissza. A gyerekeknek éjszakai nyomozótúrát is szerveznek és persze megtekinthetőek a múzeum állandó és időszaki kiállításai is, például a 120 éves múzeum ritkán látott kincsei című tárlat.

Képek: muzej.hu

További cikkeink a Múzeumok Éjszakájáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top