Magyarország kúl

Csobbanj a WWF pandával

Nagy, közös csobbanást szervez a WWF, hogy Együtt ünnepelhessük éltető vizeinket.

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizes élőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor.
A WWF Magyarország központi eseménye Tiszalökön lesz, a PET Kupa hajóinak beérkezése után.

A szervezet a tavalyihoz hasonlóan idén ismét felhívást tett közzé Magyarország települései és közösségei számára, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat  más helyszíneken is. A résztvevő települések vagy közösségek között verseny indul, hogy kiderüljön, a Nagy Ugrás hol veti a legnagyobb hullámot. Azok a települések, amelyek nem közvetlenül vízparton fekszenek, társulhatnak másokkal egy nagy, közös csobbanásra.

A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése. Európa szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyók, tavak vizébe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre.

Egy kis ízelítő a tavalyi eseményről:

A tiszalöki program

A Nagy Ugrás tiszalöki programjai már délelőtt 11 órakor elkezdődnek a strandon, az érdeklődőket többek között strandfoci versennyel és interaktív, vizeinkkel kapcsolatos óriás társasjátékkal, az ugrás előtt pedig vízipisztolyos „bemelegítéssel” várjuk, sőt, még lemosható pandatetoválással is kedveskedünk nekik.

Az idei nagy ugráshoz bárki csatlakozhat, további információ a WWF felhívásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top