Magyarország kúl

Tündéri vízibivaly bébi Kiskunhalas új lakója

Az új jövevény már most a kiskunhalasiak nagy kedvence, pedig csak kedd reggelre született meg. A Csetényi-parkban a vízibivaly-állomány bővült eggyel.

A kiskunhalasi kórház mögötti Csetényi-park vizes, lápos legelőjének új tagja van, ugyanis keddre virradóra megszületett egy vízibivaly bébi. Az állat épp, hogy elmúlt egynapos, ezért ideje nagy részét szopással és az árnyékot adó fák tövében alvással tölti.

A Baon.hu beszámolója szerint először tavaly engedtek vízibivalyokat a gyékénnyel és náddal benőtt vizes területre, ahol idén is áprilistól kora őszig egy fekete bivalycsorda tartja karban a területet. Korábban ugyanis a város képviselő-testülete határozott arról, hogy vízibivalyokkal igyekeznek ritkítani a burjánzó növény elszaporodását.

Ez az állomány gyarapodott most, a kis vízibivaly borjú születését követően néhány órán belül már lábra is állt. Ingadozó, bizonytalan léptekkel próbálja anyját követni, aki csak addig hagyja magára a kicsinyét, míg friss szénát eszik és megmártózik a Csetényi-park hűvös iszapos tavában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top