Magyarország kúl

Elképesztően izgalmas és modern lesz a Debreceni Nemzetközi Iskola

Egy magyar építészstúdió olyan épületet álmodott a 2019-re tervezett Debreceni Nemzetközi Iskolának, amin csak ámulunk. Egy a zöld környezetébe szervesen beépülő, izgalmas felületekkel kísérletező, és „lebegő" kosárlabdapályával ellátott intézmény épülhet Debrecen határában.

A magyar BORD Építész Stúdió nyerte a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) megtervezésére kiírt tervpályázat 1. díját, így 2019 őszére ennek az építészirodának a látványos elképzelései alapján épülhet meg az óvodától az érettségiig tartó, nemzetközi rendszerű képzést biztosító intézmény – írja a Forbes. Az iskolában mintegy 500 hazai és külföldi diák tanulhat majd angol nyelven.

Forrás: BORD Architectural Studio/Facebook

Az építkezés helyeszíne a közvetlenül a Nagyerőd mellett található Debrecen-Pallag településrész lesz, és a tervezők azt szeretnék, hogy a ligetes belső udvart és a sportpályákat (többek között egy föld felett „lebegő” kosárlabdapályát) körülvevő, félkör alakú épület minél inkább illeszkedjen a zöld környezethez. Az épület körül külső közösségi tereket, sportpályákat és tankerteket találunk majd, az elképzelt kör pedig az erdőbe vezető ösvényekkel válik teljessé. A tantermek az emeleten lennének, míg az adminisztráció, a színházterem, az étterem és ezek kiszolgáló egységei az alsó szinten kapnak helyet.

Forrás: BORD Architectural Studio/Facebook

Az intézményhez tartoznak majd tankertek, és az építészek az iskola előtti parkolóban egy érkezési (drop off-pick up) zónát alakítottak ki, ahol a szülők a parkoló használata nélkül, gyorsan fel tudják majd venni a gyerekeket.

Az állam mintegy 2,5 milliárd forinttal támogatja az építkezést a Modern Városok Program keretében. További képeket a Bordás Péter és építészcsapata által megálmodott épületkomplexumról erre találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top