Magyarország kúl

Még látványosabb lesz a margitszigeti szökőkút

A főváros tervei szerint a legendásan színes margitszigeti szökőkút nemcsak zenélni fog a jövőben, hanem vízvászonra is fog vetíteni. Az új szökőkútshow-ban már lézer- és videoprojektorokat is használnának.

A margitszigeti zenélő szökőkút multimédiás bővítéséről is döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés – írja az MTI. Ezt azt jelenti, hogy az aláfestő zenével összehangoltan működő, esténként megvilágított szökőkút „vízjátéka kiegészülne egy 30×15 méteres vízvászonra történő, szürkület utáni vetítéssel”.

Ehhez videó- és lézerprojektorokat kell majd beszerezni, a multimédiás anyagok hangosítását pedig a már meglévő hangrendszer biztosítaná.

Nem véletlen, hogy a főváros még több fantáziát lát, a június 9-én ismét üzembe helyezett, már így is nagyon látványos margitszigeti szökőkútban. A megszavazott javaslat szerint a Margitsziget látogatottságára és a vizes világbajnokság rendezvényeinek helyszíneire tekintettel indokolt növelni a showelemek számát.
A margiszigeti szökőkútnak idén a playlistje is megújult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top