Magyarország kúl

Frakk, a macskák réme – Nézted a mesét?

Az okos Frakk, és a két bosszantó cica meséje az egyik legnagyobb kedvenc volt. A derék magyar vizsla történeteit még a mai gyerekek is ismerik.

Bálint Ágnes meséje, a Frakk, a macskák réme akkor lett igazán ismert, amikor a Pannónia Filmstúdió elkészítette a történet animációját 1971 és 1985 között. A sorozat főszereplője Frakk, a derék magyar vizsla, aki ki nem állhatja Szerénkét és Lukréciát, Irma néni két lusta és pimasz macskáját. Az állatok torzsalkodásai adják részről részre a történetet.
Hogy került Frakk Károly bácsihoz? Egy régi osztálytársától örökölte meg a kutyát, miután az költözött, és nem tudott tovább gondoskodni Frakkról. Frakk, azért a “macskák réme”, mert előszeretettel szedi ráncba Irma néni két lusta macskáját, Lukréciát és Szerénkét. Ha a macskák bosszantóan viselkednek (minden epizódban) Frakk nem nézi tétlenül, és alaposan móresre tanítja őket. Ellenszenve a macskák iránt sokszor megmutatkozik, ugyanakkor az is előfordul, hogy törődést tanúsít feléjük (például kimenti Lukréciát a hó alól, vagy kivezeti a macskákat az erdőből, mikor eltévednek). Vadászkutya lévén imád vadászni, farkasétvágya van. Kedvenc sportja a foci, amit gyakran játszik a szomszéd kisfiúval, Lajcsikával. Frakkot Szabó Gyula hangján ismerhettük meg. Az első évad első epizódját 1972. december 23-án, a Cicavízióban láthatták a gyerekek.

#frakk #retromese #mese #nagyonkoran #elsehiszemhogyezmegmegy #kutya  ️ ️ ️

Alexandra Duga (@sz_ndr_d_g_) által megosztott bejegyzés, 2016. Máj 24., 21:25 PDT

Nézz megy egy részt a Frakk, a macskák réme című mesefilmből!

Olvasnál még a Frakkról, ezek is cikkek is róla szólnak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top