nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Több mint két évtized kihagyás után ismét nemzetközi szörfbajnokságot rendeznek a Balatonon

Több mint két évtized kihagyás után ismét nemzetközi szörfbajnokságot rendeznek a Balatonon

21 év telt el azóta, hogy a Balatonon szörfvilágversenyt rendeztek. Most azonban szeptember elején Európa legjobb szörfösei ismét Magyarországon lesznek, Balatonfürednél szállnak vízre a Raceboard Európa-bajnokságon.
magyarorszagkul
f Ajánlom

A Magyar Szörf Szövetség végre ismét rangos nemzetközi versenyt hoz Magyarországra. Hosszas előkészítés után tavaly októberben tették hivatalossá, hogy Magyarország rendezheti a Raceboard Európa-bajnokságot Balatonfüreden, és a verseny valóban megvalósul: a kontinens legjobbjai szörföznek majd szeptember 4-től a Balatonon. A szervezők abban bíznak, hogy a sikeres rendezés utat nyithat újabb rangos nemzetközi szörf versenyeknek Magyarországon. – írja az m4sport.hu.

Legutóbbi 1996-ban rendeztek itthon Raceboard Masters világbajnokságot, és a szövetség úgy látja, hogy az elmúlt bő két évtizedben egészen mostanáig egy újabb nagy volumenű verseny megszervezésére nem is volt igazán igény Magyarországon. A Magyar Szörf Szövetség hangsúlyozza, hogy az idei őszi verseny csak az első lépés, szeretnének a jövőben pályázni hasonlóan nemzetközi szintű bajnokságok megszervezésére az ifjúsági olimpiai osztály tekintetében is.

MTI Fotó: Varga György

A szövetség elnökségi tagja, Nagy-Pál Levente szerint az idei megmérettetésen szinten minden korcsoportban lesznek olyan magyar sportolók, akik esélyesek, hogy bekerülnek a legjobb 10 vagy az első három szörfös közé.

A verseny időpontját igyekeztek úgy kijelölni, hogy nagy valószínűséggel szeles idő legyen a Balatonon.

Megosztás Facebookon