Magyarország kúl

Őrzitek még? Nosztalgia a régi emlékkönyvekkel!

Műbőr kötés, piros, kék, zöld. Vagy kutyás, virágos, madaras könyvecske. Kis lakat. Minden oldalon egy idézet, rajz. Az emlékkönyv amit annyira szerettünk, és még most is kincsként őrizzük.

Az emlékkönyvet általában már alsósként ajándékba adták, születésnapra, névnapra, karácsonyra. Onnan kezdve lehetett gyűjtögetni a bejegyzéseket. Amikor már betelt néhány oldal, kiderült, ki rajzolt a legszebben az emlékkönyvbe. Nála hirtelen landolt egyszerre több emlékkönyv is. Mindenki akart tőle egy emléket, hiszen olyan jól csinálja.

? Szerintem sokaknak volt ilyen emlékkönyve ? A post shared by ?Anika? (@e.anika) on Feb 10, 2016 at 10:12am PST

?? #emlékkönyv #1922 #turnbacktime #vintage A post shared by Mihály Ági ? (@magiiiical) on Apr 15, 2017 at 3:12am PDT

EK <3 #emlékkönyv #BFF #memories A post shared by Fehér Márta (@wisike) on Oct 18, 2013 at 7:46am PDT

emlékkönyv2

A legbecsesebb bejegyzések a tanító nénitől kerültek bele. Aki a legjobb barátnőnek számított, az is hamar megkapta, hogy rajzoljon és írjon. Az a fiú sem úszta meg, aki éppen tetszett nekünk. Persze volt, aki hetekig ült rajta, más egy hétvége alatt csodásat rajzolt.  Kopírozott például egy Donald kacsát vagy egy őzikét, virágot. Az idézetek szerelemről  a barátságról, a szeretetről is szólhattak. De sok olyan is gyakorta fő oldalra került, ami a munka, a tanulás fontosságát hangsúlyozta. Ismert költők hazafias gondolatai vagy népi költések, akár butuska bölcsességek, négysoros versecskék is jellemezték a szövegeket. Év végén, évek múltán aztán lehetett nézegetni, visszalapozni, elmélázni. Ti még őrzitek a polcotokon?

Nem volt elég az emlékkönyv? Olvass még retró dolgokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top