Magyarország kúl

Elkészült a balatoni kutyabarát térkép

A kutya családtag, a gazdik pedig hajlandóak időt és pénzt áldozni azért, hogy a nyaralás során is velük tartson a négylábú kedvencük. A most megjelent útmutatóval az időt már megspórolták a kutyatartóknak: remek összegzés készült arról, hogy a Balatonon melyik étteremben, strandon és szálláson fogadják barátsággal a kutyásokat, nem kell tovább keresgélni.

Elkészült a Kutyabarát Balaton Élménykalauz, amely a hozzá tartozó honlappal együtt segíti a négylábúakkal nyaralni indulókat. Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu alapítójának az a tapasztalata, hogy az érdeklődés egészen rendkívüli a projekt iránt, a 20 ezer példányban megjelent térképes tájékoztatóra 76 szolgáltatás, látnivaló került fel, de online is folyamatosan frissül.

A kiadvány magyar nyelven elérhető, az oldal viszont három nyelven nyújt tájékoztatást. Sziládi-Kovács Tibornak a célja az volt, hogy a kutyások egyszerűen megtalálják azokat a helyeket – legyen az étterem, szállás, kutyastrand, turisztikai látnivaló, de akár állatorvos is – ahová a gazdik szabadon mehetnek kedvenceikkel – mondta az MTI-nek.

Sziládi-Kovács szerint Magyarországon is elindult egy pozitív folyamat: ahogy az emberek egyre inkább ráébrednek, hogy a békés együttélés nyitja a felelős és kulturált kutyás viselkedés, úgy egyre több bolt, munkahely és szolgáltató lát potenciált abban, ha célközönségébe bevonja a kutyások hatalmas közösségét.

Valóban hatalmas csoportól van szó: becsült adatok szerint 2 millió felelős kutyatartó él Magyarországon, ami azt jelenti, hogy minden 4. ember megosztja az életét legalább egy négylábúval.

Még több kutyabarát strand:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top