Magyarország kúl

Kiderült vásárhelyi postaládára tűzött rózsa története

Vajon milyen története lehet egy postaládába tűzött rózsának? Ennek jártak utána Hódmezővásárhelyen.

A delmagyar.hu stábja romantikus.
Továbbmegyek: az emberek romantikusak.
Ha látnak egy rózsaszálat, a szerelem jut róla eszükbe. Ha sok rózsát kaptak életük során, akkor azért, ha nem, akkor azért.

Akik a napokban a hódmezővásárhelyi Bercsényi utcában jártak, azt találgatták, ki, és milyen okból tűzhetett egy gyönyörű sárga rózsát az egyik kapu postaládájába. (Azt mondom, szép az a világ, ami időt hagy arra, hogy ezen elmélázzunk.) A mélázókat követte a delmagyar.hu újságírója, aki egész sorstörténeteket kanyarított a fotó köré.

  1. A rózsát boldog lány kapta, aki most bizonyságot nyert a másik fél érzelmeivel kapcsolatban.
  2. Reménytelen szerelmes adományozta a virágot: választottja másért epekedik.
  3. Tréfás kedvű járókelő mókázott.

Mint kiderült, egyik teória sem felel meg a valóságnak, ami – mint már bebizonyosodott – sokkal érdekesebb holmi fikcióknál.

– A rózsát tulajdonképpen négy éve elhunyt feleségem, Rózsa kapta a halálának évfordulójához közeli napon – mondta el a 75 éves Szemenyei Bálint, akit a lap megtalált. – A miénk és egy másik família között húszéves a barátság, mindig megemlékeztünk egymás név- és születésnapjáról, a karácsonyról sem feledkeztünk meg. Ez így ment a tavalyi évig, de június 18-án lesz egy éve, hogy itt hagyott minket a barátom. Az özvegy – biztosan a gyász miatt – megfeledkezett a kölcsönös köszöntésekről – nyilatkozta az idős úr a délmagyar.hu-nak.

Bálint minden nap 6-kor a helyi strandon kezdi a napot, ezúttal is onnan tért haza, mikor megtalálta az özvegyasszony üzenettel felérő ajándékát. – Odatettem a feleségem urnája mellé. (…) Ez a virág azt is üzeni: folytatódik a barátságunk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top