Magyarország kúl

7 gyógyító, különleges és rejtélyes hely Magyarországon

Egyesek szerint semmi tudományos alapjuk nincs, csak hisznek bennük, azért működik, mások pedig esküsznek rá, hogy az ősidők óta létező energiavonalak találkozási pontjaiban alakulnak ki a rejtélyes gyógyulásokat előidéző misztikus helyek hazánkban és mindenütt az egész világon. Bármi is az oka, a következő 7 magyarországi helyszín a köztudatban egyenlő a sikeres felépüléssel, az áhított egészség visszanyerésével.
  1. Attila-domb, Tápiószentmárton

A legenda szerint egykor itt állt Attila hun király fából készült palotája, és tény, hogy a szkíta Aranyszarvast a közelben találták meg. A dombon általános vélekedés szerint elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki, melyek következményeként melegséget, hidegséget érezhetünk vagy éppen testünk bármely pontján bizsergést, és bizony szédülés is előfordulhat. A betegség tünetei az itt tartózkodás alatt felerősödhetnek, ezek azonban terápiás reakciót jelenthetnek, és rendszeres látogatással megszüntethetők. A gyógyító erőt egy beteg lónál tapasztalták először: már lemondtak róla, és egy elkerített részre vitték, ahonnan egészségesen, felerősödve került elő. A világhírű Kincsem is itt született, és itt volt a kifutója is.

MTI / H. Szabó Sándor

  1. Ferenczy-szikla, Pilis

Sokan úgy tartják, hogy a Föld szívcsakrája a Rám-hegyen található, még pontosabban a Ferenczy-sziklánál, ezért gyógyulnak, erősödnek meg és töltődnek meg energiával itt a látogatók (maga a dalai láma nem osztja ezt a nézetet). Tény azonban, hogy akik már jártak erre, szívdobogtató, bizsergető érzést tapasztaltak, amit a szikla energiájának tulajdonítanak. Úgy vélik, hogy itt van a bolygónkat behálózó energiavonalak csomópontja, és a pozitív energia jelenlétének egyik fontos bizonyítéka a környező élő világ gazdagsága és vitalitása.

Fotó: Wikipédia

  1. Boldogasszony-halom, Püspökladány

Az alföldi város köztemetőjétől nem messze található egy kunhalom, melyen egy 13. századi kápolna romjai láthatók. Évekkel ezelőtt szakrális történelmi emlékhellyé nyilvánították, a gyógyulni járók úgy gondolják, hogy a kis épület földsugárzási övezetre épült, és a halom nevéből arra következtetnek, hogy Szűz Mária valamely ünnepe tiszteletére szentelték fel. A régészek körülötte Árpád-kori temető és falu nyomait találták, mindezt a tatárok pusztították el annak idején.

Fotó: templomrom.hu

  1. Gyógyító kőfejek, Esztergom

A vízivárosi Erzsébet Parkban találhatjuk a három hányattatott sorsú kőfejet, a város egyik zarándokhelyét. Eredetileg az esztergomi bazilikát díszítő, 9 hatalmas szoboralak (Szent István, Szent László, négy evangélista és három angyal) része voltak, de a 19. században készült műalkotás (Marco Casagrande olasz szobrász műve) olyan rossz minőségű kőanyagból készült, hogy az időjárás viszontagságait egy idő után nem állta. Így az omlásveszély miatt leemelték a főszékesegyház épületéről, a kincstárba kerültek, kivéve a három fejet, amit a Prímási Palota kerítésébe építettek be. Nem ismeretes, hogy mikortól terjedt el a nézet, miszerint gyógyító hatással rendelkeznek, de volt idő, amikor sorok kígyóztak előttük, és most is mécsesek, virágok díszítik őket. Sőt valaki még a kúra pontosan, szigorúan betartandó szabályait is megalkotta.

Fotó: infoesztergom.hu

  1. Hegyestű-hegy, Balaton-felvidék

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, Zánka közelében található, erős kisugárzású, kúp alakú bazalthegy – a „Káli-medence őre” – és környéke fokozottan védett terület (5-6 millió évvel ezelőtt itt vulkán működött), amely híres érintetlen tisztaságáról és végtelen csöndjéről, békéjéről. Ha felsétálunk a hegytetőre, csodás kilátás nyílik meg előttünk a Balatonra és a környező hegyekre. Állítólag teljes harmóniát érzünk, és nyugalom árad szét bennünk.

MTI / H. Szabó Sándor

  1. Ördögszikla, Pilisszentiván

Pozitív kisugárzást kibocsátó, fájdalom-és gyulladáscsillapító, harmonizáló és gyógyító helynek tartják a Pilisben található Ördögsziklát is, ami az elterjedt vélekedés szerint három méteres körzetben a leghatásosabb. Erejét a mélyben húzódó Szent György-vonalak (más néven: sárkányvonalak, Ley-vonalak) kereszteződésével magyarázzák.

Fotó: mertutaznijo.cafeblog.hu

  1. Boldogasszony köve, Bükkszentkereszt

Az ország második legmagasabban fekvő települése Miskolctól néhány kilométerre fekszik. A néphit szerint Mária Jézus halála után nagy-nagy fájdalmában elindult világgá. Amikor erre a vidékre ért, elfáradt, és leült egy kőre megpihenni, ami megőrizte testének nyomát. Aki ezen a kövön üldögél, kigyógyul betegségéből az itt élők tapasztalata szerint. Vannak, akiknek ezen a helyen elzsibbad kezük-lábuk, mások pedig megnyugvást találnak. Az ezoterikusok mérése szerint a Bükkben van egy energia háromszög, melynek csúcsain a legerősebb az energiasugárzás. Az egyik ilyen csúcs a Boldogasszony köve.

Ezeket már olvastad?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top