Magyarország kúl

Punks not dead

Furcsa fejű lényeket kaptak lencsevégre a fészek mélyéről. A nádasban rejtőző állatok kócsagfiókák, ritkán látni őket tollazat nélkül.

Dinókra hasonlító kócsagokat kaptak lencsevégre, a fiókák elég bizarrul festenek – a Filmdzsungel csapata talált rájuk.

Fotó: Bilek Ferenc

“Május utolsó napjaiban a Kiskunsági Nemzeti Park egy különleges vizes élőhelyén, egy Kolon tavi madárgyűrűzésen forgattunk. A nádas mélyén egy gémtelep fészkei között bukkantunk rá ezekre a kócsag fiókákra. Napokkal a találkozásunk előtt szerencsésen kibújtak a tojásból, úgy festettek, mint valami  “apró dinoszauruszok”. Túlélték a térségre jégesővel lecsapó nagy viharokat, amelyek jelentős pusztítást végeztek a kanalas gém, a szürke gém és a kócsagfiókák között. Néhány percig gyönyörködtünk a zöld bőrű, torzonborz punkokban, akik egyébként eléggé harciasan fogadtak minket. Odébbálltunk, és visszaengedtük a fészekre élelemmel érkező anyukát” – mesélte Bilek Ferenc gyártásvezető, és hozzátette, hogy terveik szerint a Spektrum televízión és a köztévé csatornáin lesz látható a kész film.
A Filmdzsungel stábja másfél esztendeig készíti a nyolc epizódos “Akcióban a természet őrzői ” c. sorozatát, amely a természetvédelmi őrök rendkívül fontos munkájának sokszínűségét és izgalmait mutatja be. A forgatások idén tavasszal kezdődtek.

Fotó: Bilek Ferenc

Fotó: Bilek Ferenc

Egyéb vízpart:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top