Magyarország kúl

Palya Bea férfikarral koncertezik a Szent István Bazilikában

Legalább nyolc nyelven fog énekelni spirituális és szakrális dalokat Palya Bea és a Szent Efrém Férfikar Pünkösd alkalmából a budapesti Szent István Bazilikában. Program egy júniusi estére.

Három földrész – Afrika, Ázsia és Európa – szakrális zenei hagyományaiból állítja össze a dalokat a Szent Efrém Férfikar és Palya Bea, akik június 11-én este nyolc órakor adnak közös koncertet a Szent István Bazilikában. A kórust Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszereken kíséri majd.

Pünkösdöt a nyelvek ünnepének tartják, ezért aztán nyolc különböző nyelven énekel a kórus és Palya Bea spirituális dalokat, imákat, himnuszokat. A repertoár vegyes: ha még nem hallottál ógörög és ószláv motettákat, héber zsoltárokat, jiddis könyörgést, latin misetételt, cseh és bolgár balladákat vagy hindi vallásos dalokat, akkor bizony ott a helyed a nyári koncerten. Akit pedig nem olyan könnyű a vallásos folklórral lenyűgözni, annak jelezzük: Palya Bea az új dalaiból is énekel néhányat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top