Magyarország kúl

Elszürkült általános iskolák kapnak új, csodás színeket

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatán vidéki általános iskolák nyertek színes festékeket, hogy egy kis vidámsággal feldobják régi, megkopott, megszürkült falaikat. Dabason és Nyáregyházán is várják a festeni vágyó, lelkes önkénteseket.

Összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket lehetett nyerni a  Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatán, hogy a helyiek az elszürkült közösségi tereiket kicsit feldobhassák. Ezúttal a 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a nyáregyházi Nyáry Pál Általános Iskola, a 10 ezer lélekszám feletti települések esetében pedig a dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola nyertek. A sulik jutalmul mélyalapozó és beltéri festékeket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes megszervezését kapják; az intézményeknek csak annyi a feladatuk, hogy önkénteseket toborozzanak a festéshez, amit 2017. augusztus 20-ig le kell bonyolítaniuk.

A Let’s Colour Magyarország egyik korábbi projektje: egy zöldellő óvoda

A szervezet idei pályázatára március 29-től május 1-ig lehetett jelentkezni Magyarország bármely szegletéből. Ezt követően három héten át lehetett szavazni a feltöltött 31 pályamunka valamelyikére. Az egyesület osztott vigaszdíjakat is: aki ugyan bejutott a döntőbe, de végül nem győzött, az 50-50 liter beltéri festéket kapott. Így végül a Tázlár Község Önkormányzata, a szárligeti Hétszínvirág Óvoda, a kapuvári Térségi Szociális Szolgáltató Központ, valamint a Budapest IX. kerületében található Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola is kiszínezhetik falaikat.

Színesedik az újlipótvárosi uszoda fala.

„Pályázatunk hihetetlen mértékben képes megmozgatni a helyi közösségeket. Jó látni azt Magyarországon, hogy ilyen sokan képesek összefogni egy jó cél, például egy iskolai közösségi tér kifestése érdekében” – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour szóvivője. Kiemelte, hogy az elmúlt években a szervezet segítségének köszönhetően több mint 22 ezer négyzetméternyi szürke falfelület kapott új, csodás színeket közel 2000 önkéntes közreműködésével.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top