Magyarország kúl

A lengyelek elé pakolták a régi magyarok hálószobatitkait

Párválasztás, szerelem, házasság, erotika: a 19. század végétől egészen napjainkig mutatja be a magyar népi kultúra "szerelem" témakörét a varsói Néprajzi Múzeum.

A szentendrei Skanzen és a Varsói Magyar Kulturális Intézet közös szervezésében került terítékre a magyar népi kultúra szerelmi élete a lengyel főváros Néprajzi Múzeumában. A 600 négyzetméternyi területen közel 200 tárgyat, köztük rengeteg fényképet állítanak ki, amelyek mind azt hivatottak bemutatni, hogy miként voltak és vannak jelen a magyar közgondolkodásban a szerelemmel és a szexualitással kapcsolatos jelenségek.

A szervezők szerint nemcsak az olyan klasszikus néprajzi anyagokra kell számítani a látogatóknak, mint, hogy például miként nézett ki egy falusi menyasszony a századfordulón, vagy, hogy miért jártak pártában a lányok, hanem az eggyel érzékenyebb témákra, a válásra, az azonos neműek házasságának dilemmáira, a házasságon kívüli szexualitásra, az individualizálódás hatásaira is kitérnek.

A tárlat augusztus 31-ig tekinthető meg Varsóban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top