Lilu sztármustra

Sztármustra Liluval: kalapok bűvöletében

Imádom a nyarat, a jó időt, hiszen ilyenkor rengeteg programot csinálhat az ember a szabadban, legyen szó kirándulásról, tóparti pihenésről vagy akár medencés buliról. Sajnos a bőröm nem rajong annyira a nyárért és a napért, mint én… mivel nagyon világos, így minden eszközzel igyekszem megvédeni. Ezért gyakran viselek már tavasztól kezdve vékony sapkákat, kalapokat.

A kalap bizony nem egy mai viselet, már az ókorban is hordták. A rómaiaknál a kalap viselése a szabadság jelképe volt. Európában, Németországban már a X. századtól megjelent. Te is szerezz be egy-egy darabot, ami nemcsak a napszúrástól véd meg, de ha reggel nem úgy áll a hajad, ahogy szeretnéd, akkor is remek megoldást jelent.

Szalmakalap

Strandra szerintem a szalmakalap a legjobb viselet, szellős, csini, de megvéd a napsugárzástól is. Nekem legjobban a klasszikus háncsszínű tetszik, de választhatsz más színűt is. A vékony karimájú verzió vagány, sportos külsőt kölcsönöz. A hatalmas karimájúval és egy óriási napszemüveggel igazi díva leszel. Ennek a viseletnek komoly múltja van, tudtátok, hogy Erdélyben még szalmakalap-múzeum is van?

Megnézem
Összes kép (1)

Szövetkalap

A szalmakalap helyett utcára a vékony szövetkalapokat javaslom. Egy egész napos rohangálás során ugyanúgy lepirulhatsz, akár még napszúrást is kaphatsz, mint ha strandon lennél. A fazonok tárháza ebben az esetben is szinte végtelen, bármilyen stílushoz megtalálod a megfelelőt.

Megnézem
Összes kép (1)

Baseballsapka

Lazább napokon imádom ezt a kiegészítőt. 1940-ben kezdték gyártani a ma is használt baseballsapkát, ez 6 gerezd szövetből állt, gomb volt a tetején, és hosszú, rugalmas volt a sildje. Azóta rengetegféle került belőlük a piacra, a színeknek, mintáknak csak a fantázia szabhat határt.

Megnézem
Összes kép (1)

 Sztármustra Liluval! Olvasd el a korábbi cikkeket is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top