Élet mellrákkal

Természetes szerek emlőrák megelőzésére

A daganatos betegségek kialakulásának pontos okait a mai napig nem tudják az orvosok teljes biztonsággal meghatározni. Így van ez a mellrákkal is, amelynél több rizikófaktort és hajlamosító tényezőt is azonosítottak már. Ezért amikor megelőzésről van szó, csak javasolni tudják a különféle módszereket, de garanciát nem vállalnak arra, hogy a természetes gyógymódok mindenkinél beválnak. Lássuk, miket tartanak ma a leghatékonyabb természetes orvosságoknak emlőrák ellen!
Természetes szerek emlőrák megelőzésére

Paradicsomkúra

A legújabb kutatások arra mutatnak, hogy a paradicsom nagyon hatékonyan csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című nemzetközi orvosi szaklapban megjelent kutatási eredmények arról számolnak be, hogy egy kísérlet során azoknál a nőknél, akik 10 héten át rendszeresen fogyasztottak paradicsomot, 9%-kal nőtt az adiponectin nevű hormon szintje. Ez a hormon fontos szerepet játszik a zsír- és cukoranyagcserében, és egyúttal csökkenti a mellrák kialakulásának az esélyét. A kutatások arra is rávilágítottak, hogy paradicsomban gazdag étrend még hatékonyabban működik a normál testsúlyú nőknél.

Gyermekláncfű- és málnalevélkúra

Ennek a két könnyen beszerezhető és természetes gyógyszernek régóta ismeretek a női bajokra gyakorolt kedvező hatásai. A természetgyógyászok a két növény használatát egyszerre javasolják, de nem azonos módon: míg a málnalevél teaként megfőzve hasznos, addig a gyermekláncfüvet összetörve, kenőcsként érdemes alkalmazni. A gyermekláncfűnek a gyökerét kell használni: a növényrészt először megsütjük, majd egy kis vízzel elegyítve kenhető pépet készítünk belőle, amit addig kenegetünk a mellekre, amíg felszívódik.

Hagyma

Sokan nem szeretik, mások rajonganak érte, de mégis visszafogják magukat a fogyasztásában, mert a hagyma szaga a leheleten, messziről megérződik. Mindkét tábornak jó hír, hogy a hagymát a mellrák ellen nem szájon át kell alkalmazni, hanem egy spéci krémként: felverjük egy tojás fehérjét, majd bekenjük ezzel a mellek alsó részét. Hagyjuk a masszát száradni 30-40 percig, majd előveszünk egy hagymát és a levét egy szitán átnyomkodjuk és ehhez hideg vizet adunk. Ezzel a vízzel mossuk le a krémet a mellekről. A műveletet heti 3-4 alkalommal meg lehet ismételni, hogy fenntartsuk vele a keblek egészségét.

Édeskömény

Az édes köményt is az ókor óta használják a mellek szépsége és egészségének megőrzésére. Paszta formájában a leghatékonyabb: két evőkanálnyi édesköményt keverjünk össze vízzel, amíg kenőcsössé nem válik, majd ezt kenjük a keblekre, ahol 20-30 percig állni hagyjuk.

Természetes szerek emlőrák megelőzésére

Egészséges életmód

A természetes gyógyító szerek mellett a természetes életmód is sokat számít abban, hogy a nem kívánatos kórokat, így a mellrákot elkerüljük. A dohányzás, az elhízás, a stressz, a rendszertelen és egészségtelen étkezés és mozgásszegény életvitel mind-mind kockázati tényezőként ismert, ezért ha komolyan vesszük az egészségünket, akkor érdemes gyakran edzeni, naponta 4-5 alkalommal, mérsékelten és változatosan étkezni rostokban, halakban gazdag ételekből válogatva, valamint el kell kerülni a feszültséggel járó élethelyzeteket, de legalábbis minimalizálni azokat a mindennapjainkban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top