nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Lélek
Beszélnünk kell! – ártatlan mondatok, amelyek a frászt hozzák ránk

Beszélnünk kell! – ártatlan mondatok, amelyek a frászt hozzák ránk

Valószínűleg a címből már pontosan tudjátok, miről fog szólni ez az írás. Olyan mondatokról, apró kis elszólásokról, melyektől kiráz bennünket a hideg – néha okkal, néha ok nélkül.
Sz.A.
f Ajánlom

„Szia, Kriszti vagyok, a párod kollégája” – konkrétan leizzadtam, amikor nemrég így szólt bele a telefonba a vonal túlvégén egy női hang. Egyből arra gondoltam, hogy a páromat baleset érte, esetleg be sem ért reggel. Úristen!” – szaladt ki köszönés helyett a rémült válasz a számon. Aztán a női hang persze rögtön megnyugtatott, hogy nincs a világon semmi baj, csak tudja, hogy az NLCafénál dolgozom, és ennek kapcsán szeretett volna valamit kérdezni tőlem. Aztán persze jót nevettünk mindketten a helyzet abszurditásán.

De nem ez volt az életemben az egyetlen olyan szituáció, amikor rögvest összerezzentem egy ártatlan mondat elhangzásakor. Az előző munkahelyemen például a hírfőnök néha így kiáltott: Hoppá!” Ilyenkor rögtön hadrendbe álltak az idegszálaim, mert nyilvánvaló volt, hogy valami fontos ember meghalt/lebukott/lemondott/merénylet áldozata lett – magyarul: helyzet van, ontani kell a cikkeket, hogy ne maradjunk le a hírversenyben. A „Hoppá-para” aztán olyan mélyen bekúszott a bőröm alá, hogy a mai napig megáll bennem az ütő, ha ezt a szót meghallom – és elég sűrűn hallom, mert a mellettem ülő kolléganőm is előszeretettel használja – teljesen ártatlan helyzetekben is természetesen.

Példálózhatnék még sokáig, de megteszik helyettem a twitterezők: #InnocentPhrasesThatScareMe (Ártatlan mondatok, amiktől frászt kapok) hashtaggel szorgalmasan posztolják azokat a mondatokat, amikkel ki lehet kergetni őket a világból. Olyasmiket például, hogy:

Beszélnünk kell.

via GIPHY

Keresett anyád.

via GIPHY

Ne mozdulj!

via GIPHY

Mondok valamit, de előtte ülj le.

via GIPHY

Mondok valmit, de ígérd meg, hogy nem akadsz ki.

via GIPHY

Tudja, miért állítottam meg, uram?

via GIPHY

Emlékszel, mi történt tegnap éjjel?

via GIPHY

Nyugodjon meg, nem fog fájni!

via GIPHY

Van egy jó hírem és egy rossz.

via GIPHY

Ezt ne most beszéljük meg!

via GIPHY

 

 
 

 

Megosztás Facebookon