Mindennapok

Aki sokat posztol a párkapcsolatáról, valójában boldogtalan

Még mindig nem tudjuk, mi a boldog párkapcsolat titka, de az már biztos, hogy a közösségi oldalakat elárasztó szerelmes szelfik nem azok.

A Personality and Social Psychology című folyóirat egy megjelent kutatásából kiderül, azok a párok, amelyek nem posztolnak rendszeresen a közösségi oldalakon magukról készült fotókat és videókat, általában boldogabbak is.

Most biztos előtted vannak azok az ismerőseid, akik nem bírják ki, hogy ne osszák meg minden együtt töltött percüket az Instagramon. Nos – ezek szerint – ők igazából nem is boldogok, vagy legalábbis nem annyira, mint a képeken. Szóval hiába a sok hashtag és szívecske widget, lebuktak.

Na jó, azért ez nem ilyen egyszerű, de a kutatások azt igazolják, hogy igenis van kapcsolat aközött, hogy mennyire vagyunk boldogok egy párkapcsolatban, és hogy milyen gyakran osztunk meg dolgokat róla a Facebookon.

Nem meglepő az az alapvetés, hogy akik sok időt töltenek a közösségi oldalakon, nem érzik magukat boldognak. Ez kicsit öngerjesztő folyamat, hiszen általában azok keresik fel gyakrabban ezeket az oldalakat, akik valamennyire már elszigetelődtek ismerőseiktől, barátaiktól, ezt az ürességet pedig csak így tudják pótolni. Másrészről, akik boldogok, azoknak nincs szükségük arra, hogy a Facebookon bizonygassák ezt az ismerőseik előtt. Ők inkább megélik a pillanatot, mint hogy a tökéletes szelfivel vagy a trendi matricákkal bíbelődnének. 

A boldogtalan kapcsolatban élők úgy érzik, a közösségi oldalak segítségével tudják csak kompenzálni érzéseiket. Ez persze nem azt jelenti, hogy rossz dolog közös képeket megosztani az évfordulótokon vagy nyaralás közben, de ha kényszeresen dokumentálod minden lépéseteket, akkor érdemes elgondolkodnod, miért van erre szükséged!

Forrás: Techly

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top