nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Lélek
Kvíz: Melyik vagy te a 4 személyiségtípus közül?

Kvíz: Melyik vagy te a 4 személyiségtípus közül?

Van, akit az érzelmei vezérelnek minden helyzetben, és van, aki megfontoltabb, visszafogottabb típus, többnyire az észérvekre hallgat. Ha ezt megfejeljük az introverzió-extroverzió dimenzióval, akkor négy, jól megkülönböztető személyiségtípust kapunk. Lássuk, te melyik vagy!
Avatar
Juhász Zsófi
f Ajánlom

Régen rengeteget vitatkoztunk anyámmal, egyszerűen azért, mert teljesen más volt a habitusa, mint az enyém. Ő szeretett a mának élni, meg úgy egyáltalán élni, és minden helyzetben az érzelmei vezérelték. Ezért aztán sokszor kikészült az én sokkal megfontoltabb tempómtól, az óvatosságomtól és például attól, hogy ha megláttam egy szép ruhát, én nem vettem meg soha gondolkodás nélkül, csak akkor, ha bőven telt rá a keretemből. Korholt is mindig, hogy túl szigorú vagyok magamhoz.

Volt azonban, amiben nagyon is hasonlítottunk, hogy mennyire, az most, közel a negyvenhez tudatosul csak bennem igazán. Pont úgy, ahogy ő, én sem szeretek szerepelni, nagy társaságban általában azonnal megfigyelő szerepbe helyezkedem, és én is imádok egyedül lenni, csendben tenni-venni otthon. Ilyenkor azt érzem, hogy töltődnek az akkumulátoraim. 

Ha a most következő személyiségtipológiát nézem, akkor a különbözőségünket egyértelműen az okozta, hogy míg ő érzelemvezérelt volt, addig én sokkal inkább gondolatvezérelt vagyok, a hasonlóságunk pedig az introvertáltságunk miatt lehetett. 

Ha kitöltöd a most következő kvízt, megtudhatod, hogy a te személyiséged hol helyezkedik el e két dimenzió mentén.

Megosztás Facebookon